Des de la perspectiva del Naad

aa228f579f7ecadba2059fb226e2488bObservo l’experiència de les colònies musicals de l’Orquestra Jove de la Selva des  de la perspectiva del Naad, la prespectiva del so. 8 dies plens d’emocions. I si hi ha emocions, hi ha vida. I si hi ha vida hi ha Naad. Aquí la meva recerca de les 22 firmes emocionals  que fan oscil·lar la nostra expressió sonora vibrant en els diversos swars.

 Sa. L’excitada exigència de més piscina. La lentitud mandrosa del “no em vull llevar”. L’antipatia i la sequetat dels adolescents assenyalant les meves incoherències.

Re. La bellesa acolorida de l’harmonia quan us veig tocar junts. És pura alegria que m’impressiona.  L’esforç per fer-vos amics de les notes, l’abandó momentani i la represa m’enamoren quan us veig concentrats. El nostre voler arrodonint els cantos de les taules, consolidar els vostres passos als graons i posar moltes més ombres a les hores de sol.

Ga. El xivarri creixent del menjador vullint-me en silenci. Després l’explosió d’un prou!

Ma. L’estreta confiança i estima entre companyes per sobre de qualsevol discrepància. La irrefrensable necessitat d’expressar allò viscut aquests dies. La severitat del to que manté les normes. La conmoció de veure’m reeixir en la feina netejant experiències d’alguns antics “no ho has estat a l’alçada de la situació”.

Pa. Apartant les avelles tot i la pròpia por perquè no us piquéssin.  El que devies sentir tu que no et vas poder banyar a la piscina en uns dies de calor sufocant perquè la teva pell ja no ho resistia. Mostrant, a través d’un senzill joc de cartes, que el que hi ha a dins és el mateix que hi ha a fora, mirant de ser com som. Quan sostinc les normes amb afecte perquè les integris.

Dha. Rebolcant-vos en el fang, en la pintura, en la sorra i l’herba entregats a la crida la diversió. El drama de l’enyorament encobert en un “tinc mal de cap”.  La dansa al pati de bon matí en silenci, respirant, sentit.

Ni. L’arribada. Persons que no es coneixen, que interactuen o no, que no saben si … o si serà que no. Inestabilitat.  Estudiàveu nota a nota les peces del concert. Pas a pas mirant de no perdre el fil de la comprensió en la foscor.

Sa. Un concert amb gust de maduixa, amb tacte d’herba verda, amb la radiància del so, amb  olor de flors blanques d’estiu. I hi sonàveu vosaltres.

Deja un comentario

¿Te puedo ayudar?