Facilitació

Traducción al español disponible aquí

Sunie està impulsat per estudiants i professores de la foramció de professorat en Naad Yoga que ofereix l’escola Raj Academy Conservatoire. Aquí podem conèixer una miqueta més de les persones que sostenen aquest espai:

Guru Kaur, professora de NYTT, dilruba

Guru Kaur. He vist què ha fet en mi un silenci subtilment suggerit, a vegades imposat. I no m’ha fet falta molt de temps ni molt d’esforç per recuperar els colors i l’alegria de viure quan he utilitzat la meva veu. El so m’ensenya com sostenir amb amor la bandera de la meva pròpia pàtria, la humanitat. Això no va de tu o de mi sinó de com anem descobrint els nexes d’un món exquisitament unit. L’Amor n’és la clau. I perquè aquest so ha estat la meva pròpia cura i revolució, compartir aquest llegat és el meu compromís.

Kimaya, estudiant de NYTT, dilruba

Kimaya. Recordo, de ben jove, enamorar-me cada vegada que escoltava el cant d’una dona índia. Aquelles melodies, la manera de cantar tan conscient, tan subtil, tan diferent a la nostre, però a la vegada tant familiar i càlida. Sentia que m’ordenava per dins, m’aportava presència i estructura i m’agafava de la mà per portar-me lluny, ben endins. Descobrir i aprofundir en el naad yoga, esta siguent per mi un retrobar, un posar nom a totes aquelles sensacions. Ara, des d’un lloc més conscient entenent i integrant aquesta manera de cantar, d’estar en el so, en les emocions i estats d’ànim. Comprendre des de dins allò que decidim expressar a fora per ajudar a sanar i transformar.

Jenny Sangeet, estudiant de NYTT, jori

Jenny Sangeet. Desde niña me mueven profundamente la música, en especial el canto, y la búsqueda de las respuestas a dos preguntas: ¿cómo puede el ser humano encontrar paz y felicidad duradera? y ¿cuál es la naturaleza del universo? Decidí estudiar psicología clínica, buscando respuestas a ellas, dejando la música para mi tiempo libre. Hoy día comprendo, por experiencia, que saber lo que soy en esencia, es lo que responde las dos preguntas y que el sonido, según la prescripción de los Gurus Sikhs, es un guía directo, transformador y a la vez suave, para conocer el ser. Es éste el conocimiento que trae sanación. Poder llegar a él gracias al sonido es un regalo, que, como ser humano y terapeuta, siento imperioso compartir con el máximo de hermanas y hermanos posible.

Laura Macià. Descobrir que el so, la música i cantar són camins propicis per entrar dins el meu interior ha sigut una meravella. Això és el que és el Naad Ioga per mi. Quan escolto, serena, les melodies antigues de l’univers del Naad, les emocions es fan vives, i llavors les puc mirar. Puc jugar-hi o rebutjar-les, em poden dur a confusió,… però sempre em mostren alguna cosa que necessita la meva atenció, i puc sentir de veritat allò que tantes vegades la ment em vol amagar. Quan canto i puc expressar-me, i ser la melodia i ser el ritme i deixar-me portar, és quan cerco, i sovint trobo, la meva naturalesa que és harmonia. I quan escolto o quan canto, recullo l’experiència del record més íntim, sigui quin sigui el que sorgeixi, doncs és des d’aquí d’on neix la possibilitat de transformació. Així és com retorno a casa, dintre meu, i escolto la saviesa que n’emana.