La proposta

Traducción al español disponible aquí

Concerts per a l’escolta iòguica

Escoltar és – diu el diccionari- fer atenció al so que fa algú o alguna una cosa. I si ens hi fixem bé veurem que aquesta atenció es fa cap a l’exterior. Sovint no hem trobat suport per aprendre a girar l’orella cap endins. A vegades no sabem com escoltar el nostre món intern. Aquest fet té importants conseqüències doncs és fàcil que – atentes a les demandes del món – anem perdent el contacte amb la nostra pròpia veu, la que parla dels nostres desitjos, necessitats, percepcions, intuïcions, etc.

Guru Nanak, el primer dels Gurus del llinatge Sikh, proposa practicar una forma d’escolta en la que l’oient es desenvolupa a través de l’escolta de sí mateix:

Aquesta forma d’escolta és la que anomenem Sunie. És l’escolta iòguica. És aquesta via d’anada a les profunditats d’un mateix amb l’objectiu de sintonitzar amb la pròpia veu sàvia. Guru Nanak, el primer d’aquesta cadena de ioguis del so, ens convida, a través d’aquesta pràctica sonora, a contactar amb la veu del propi poder personal.

Com funciona el cicle Sunie?

Hem plantejat 5 espais sonors des dels quals obrir l’escolta. En cadascun d’ells s’ofereix un entorn sonor específic a través del Raag amb el qual sintonitzar i observar un element específic de la nostra vida. Per a fer-ho compartirem amb les persones inscrites algunes qüestions que ens ajudin a obrir la reflexió individual. La resta passarà a través de la teva escolta, a cavall del so. T’hi animes?